Daniel Young

Mix van psychedelische country en jaren '70 rock-'n-roll
Americana Mondays
ma 10 jun ’24 20:15 uur
ma 10 jun ’24
20:15 uur
  • ma 10 jun ’24
    20:15 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Singer-songwriter, gitarist, drummer, geluidstechnicus en producer; Daniel Young is het allemaal. De muzikant uit Salt Lake City groeide op aan de flanken van een hoge berg, en dat overweldigende gevoel van hoogte is van grote invloed op al zijn werk. Daniel zit al twee decennia in het vak, en dat terwijl hij pas in de 30 is. Dat zegt genoeg over zijn toewijding aan het vak! Zijn laatste album, 'Leave It Out To Dry', is een weerspiegeling van Youngs artistieke reis. Op het diepgaande, doorvoelde album verkent hij grootse thema's als existentiële twijfel en spirituele groei.

Met een mix van psychedelische country, jaren '70 rock-'n-roll en songwriting à la John Prine, is 'Leave It Out To Dry' zonder twijfel Youngs meest intense muzikale reis tot nu toe. De muziek weerspiegelt Youngs nieuwsgierigheid naar het onbekende; zijn liedjes verworden tot een weerspiegeling van deze zoektocht. ’Tien nummers en allemaal even prachtig’, schreef liefhebbersblog Altcountry.nl in een vijfsterrenrecensie. Vanavond vertolkt Young ze, met ondersteuning van zijn goede vriend en mandolinespeler M. Horton Smith, live in M.


Support act: Roofman

Weemoedige folksongs, die altijd een zekere indiefragiliteit hebben. Thijs van der Meulen alias Roofman heeft het bijzondere vermogen om mensen naar hem te laten luisteren. Zijn melancholische liedjes, die hij soms afbreekt met humoristische aankondigingen, hebben indrukwekkende melodieën en zijn in de beste zin van het woord intens. ‘De vreugde van verdriet’, zoals hij het noemt, lijkt mensen te raken. In een intieme setting slaagt hij net zo goed als in een grotere club wanneer hij met zijn band op pad is - het effect is hetzelfde, alleen de muzikale afwisseling en het volume zijn anders.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card