Jeugd Gitaarspektakel

Time & Motion
BRIDGE Guitar Festival
vr 31 mei ’24 20:00 uur
vr 31 mei ’24
20:00 uur
  • vr 31 mei ’24
    20:00 uur
    Hertog Jan Zaal

Art is how we decorate space, music is how we decorate time.’  Dit rake inzicht van kunstenaar Jean-Michel Basquiat sluit naadloos aan op het thema van het BRIDGE Jeugd Gitaarspektakel. Ruim 120 jonge gitaristen spelen samen als één groot orkest in Muziekgebouw Eindhoven, o.l.v. gitarist en dirigent Peter Constant. Tijd en beweging zijn inspiratiebronnen voor muziek door de eeuwen heen: denk aan ritme, dynamiek, maar ook aan de stilte tussen de noten. Met zoveel musici op het podium, plus inspirerende gastsolisten, belooft het een waar spektakel te worden!

Speciale gastsolist is gitaarfenomeen Sönke Meinen uit Duitsland. Deze gitarist van wereldklasse omarmt alle invloeden: van folk tot klassiek, van pop tot jazz. Sönke’s unieke fingerpicking-stijl is tegelijkertijd virtuoos, delicaat, eigenwijs en groovy. Ongelofelijk hoe hij het doet, maar dankzij zijn fantastische techniek speelt hij zowaar meerdere stijlen op een en hetzelfde moment. Een muzikant die op zijn eigen manier een draai geeft aan het thema Time & Motion, zul je merken als je zijn gracieuze motoriek live ervaart.

Nog meer spektakel wordt verzorgd door het Nederlandse flamenco-duo Encuentros. Gitarist Tijn van der Sanden begeleidt de passievolle bewegingen van danseres Jessica Achten, waarbij de ontmoeting tussen muziek en dans, maar ook tussen de artiesten en het publiek centraal staat.

Het BRIDGE Jeugd Gitaarspektakel komt tot stand dankzij medewerking van het Nederlands Jeugd Gitaarorkest (NJGO), Gitaarorkest Ponticello, ukelele-leerlingen van Meneer Rick, en vele gitaardocenten en hun leerlingen uit de Brainportregio.