Cocobolo

BRIDGE AROUND TOWN
BRIDGE Guitar Festival
vr 31 mei ’24 21:00 uur
vr 31 mei ’24
21:00 uur

Cocobolo klinkt als de meer openhartige variant van Khruangbin, met fijne surfinvloeden en heerlijke gitaarpartijen. Ook Orions Belte, Jungle by Night en BADBADNOTGOOD zou je niet onterecht in een adem kunnen noemen met dit drietal. Maar, zoals dat met referenties werkt, is de vergelijking met die andere bands naast wat uitleg ook behoorlijk beperkend. Want Cocobolo is meer dan dat. Ze maken een mix van old-school funk, psychedelische rock- en surfgitaren met een retro sound.

Het Amsterdamse drietal benadert muziek als een schilder die wordt gelokt door een leeg canvas. Of noem het een regisseur die wordt geroepen door een leeg rolletje film (of vooruit, een SD-kaart met eindeloos veel opslag, ook goed). Elke song van dit drietal begint met een beeld als startpunt. Vanuit dat ene beeld kan het vervolgens alle kanten op. “Stel je voor dat je achtervolgd wordt in een spionagefilm, of dat je 's avonds door het bos wandelt bij het vallen van de avond. Door een veelheid aan achtergronden hebben alle nummers één ding gemeen: ze prikkelen de verbeelding”, zo omschrijven ze dat avontuur zelf. Dat avontuur kun je deze avond tijdens BRIDGE AROUND TOWN zelf meebeleven in M!


BRIDGE AROUND TOWN

Van rauwe rock en indie pop, tot opruiende metal, blues, gypsy en psychedelische rock. Vooral enorm veel bijzondere gitaristen. Met hun bands uiteraard. Tijdens BRIDGE Guitar Festival vindt er namelijk naast een aantal betaalde concerten ook een groot gratis stadsfestival plaats in het centrum van Eindhoven: BRIDGE AROUND TOWN. Verdeeld over tien zalen, staan er ruim 50 acts op het podium!