Jesse van Ruller Trio

BRIDGE AROUND TOWN
BRIDGE Guitar Festival
za 1 jun ’24 19:30 uur
za 1 jun ’24
19:30 uur

De credentials van Jesse van Ruller zijn bij liefhebbers van de jazzgitaar ondertussen wellicht bekend. Dat de stergitarist met een paar van de grootheden der aarde op het podium stond, dat hij de prestigieuze Thelonious Monk Award won (met in de jury John Scofield, Pat Metheny en Jim Hall), dat hij sinds zijn debuutplaat uit 1996 heel wat prachtige albums heeft afgeleverd (solo en met anderen als SfeQ, Hans Teeuwen en Benjamin Herman): je hebt het misschien allemaal al eens gelezen. Jesse van Ruller is simpelweg een van de meest gevierde jazzgitaristen van Nederland en Europa. En dus is het iemand die thuishoort op het podium van BRIDGE AROUND TOWN. Hij is inventief, vingervlug, speelt zeer expressief en verrast altijd met zijn melodieën en harmonieën.

“Met zijn melodisch sterke partijen en zijn creatieve effectgebruik is Jesse van Ruller het jazzetiket dat nog altijd vaak op hem geplakt wordt ontstegen”, schrijft Gitarist in een recente editie over deze bijzondere instrumentalist die tijdens de BRIDGE Guitar Convention ook een masterclass geeft. In M speelt hij met zijn trio wat betekent dat de gitaar van deze maestro lekker veel ruimte krijgt. Voor jazzgitaar van de bovenste plank weet je waar je moet zijn!


BRIDGE AROUND TOWN

Van rauwe rock en indie pop, tot opruiende metal, blues, gypsy en psychedelische rock. Vooral enorm veel bijzondere gitaristen. Met hun bands uiteraard. Tijdens BRIDGE Guitar Festival vindt er namelijk naast een aantal betaalde concerten ook een groot gratis stadsfestival plaats in het centrum van Eindhoven: BRIDGE AROUND TOWN. Verdeeld over tien zalen, staan er ruim 50 acts op het podium!