Lunchpauzeconcert

FAA Zangafdeling
do 6 jun ’24 12:30 uur


Annelies Deweerdt - sopraan
Anna-Mariya Gemisheva - sopraan
Marijo Amieva - sopraan

do 6 jun ’24
12:30 uur
  • do 6 jun ’24
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Geniet tijdens dit lunchpauzeconcert van de buitengewone stemmen van Annelies Deweerdt, Anna-Mariya Gemisheva en Marijo Amieva, drie getalenteerde sopranen die afstuderen aan de Fontys Academy of the Arts. Ze zullen je verrassen met een gevarieerd programma, inclusief prachtige liederen uit Mexico en meeslepende operascènes van componisten als Mozart, Pergolesi en Tschaikovsky.

Annelies Deweerdt is een getalenteerde jonge Belgische sopraan die je positief zal verrassen met haar vertolkingen van liederen van Mozart, Pergolesi en Strauss Jr. 

De Bulgaarse Anna-Mariya Gemisheva neemt je met haar uitvoering van de 'Letter scene' uit 'Evgeni Onegin' van Tchaikovsky mee in het verhaal van de eerste tienerliefde van Tatyana, de oudste dochter van de Larin-familie, die een gepassioneerde liefdesbrief schrijft aan Eugene Onegin na hun ontmoeting.

Marijo Amieva, een gerenommeerde Mexicaanse sopraan, staat bekend om haar vermogen om een diepe connectie te maken met het publiek. Haar repertoire bestrijkt een breed scala aan genres, van opera en oratorium tot Latijns-Amerikaanse en Mexicaanse kunstliederen. Tijdens dit concert brengt ze stukken ten gehore van Antonio Vivaldi, Geronimo Giménez en Manuel M. Ponce.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!

Programma

Spiel ich die Unschuld vom Lande - Strauss Jr.
Sull’aria - Mozart met AdelMet aide Ouwerkerk 
Stizzoso, mio stizzoso - Pergolesi
Ah persona al primo affetto - Mozart met Adelaide Ouwerkerk
Letter scene - Tchaikovsky, Evgeni Onegin
Sposa son disprezzata - Antonio Vivaldi
Tarántula - Geronimo Giménez
Estrellita - Manuel M. Ponce