Music from the Orient

Turkish Balkan Night
za 23 mrt ’24 20:00 uur
za 23 mrt ’24
20:00 uur
  • za 23 mrt ’24
    20:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Music from the Orient is een optreden waarbij de rijke muzikale erfenis uit het oostelijke Middellandse Zeegebied, Anatolië, de Levant en de Balkan ten gehore wordt gebracht. De band werd in 2017 in Eindhoven opgericht als een project van Mercan & Bülent Kocuroǧlu, Başak Ebret en Önder Babur. Music from the Orient omvat een breed scala aan muziekstijlen en talen, waaronder Turks, Koerdisch, Arabisch, Grieks, Ladino en talen uit de Balkan. Het doel van Music from the Orient is om mensen van verschillende achtergronden en culturen met elkaar in contact te brengen. Ze hebben al vele multiculturele evenementen georganiseerd, met name in Eindhoven, maar ook in de rest van Nederland.

Tijdens de avond word je in huiskamersfeer ontvangen en is de band tevens de host. Vanavond geniet je van een Turkish Balkan Night met Music from the Orient én gastartiesten! Dompel je onder in de warmte van de muziek en beleef telkens weer een avond in een uniek thema.


Special guest: Gipsy Mood

Gipsy Mood is een bonte verzameling rasmuzikanten die iedere gelegenheid weet op te luisteren met sfeervolle wereldmuziek. Wat hen bindt, is hun passie voor muziek met invloeden uit de Balkan. Verwacht een cocktail van feestelijke zigeunermuziek, prikkelende klezmer, traditionele Oost-Europese muziek, invloeden uit Zuid-Amerika en Kaapverdië en de swing van de Hot club de France.


Special guest: ZZZ Topic Band

ZZZ Topic Band is een initiatief van singer-songwriter Damir Mumini (freestyler op zijn akoestisch gitaar) Nedim Osmanovic (tweede gitaar/zang) en Chris Kappert (basgitaar). Ze worden geïnspireerd door muziek uit de jaren 80, wat herkenbaar terugkomt in de tekst van de liedjes. Voor deze gelegenheid is een kleurrijk Balkanrepertoire samengesteld die akoestisch zal worden uitgevoerd.