The Tibbs

Garagesoul met vintage invloeden
Blue Note ClubSessions
za 28 dec ’24 17:00 uur


Roxanne Hartog, zang
Henk Kemkes, gitaar
Anton Titsing, Hammond & keyboard
Michael Willemsen, basgitaar
Bas de Vries, drums
Frank Stolwij, tenorsaxofoon
Berd Ruttenberg, baritonsaxofoon
Siebe Posthuma de Boer, trompet

za 28 dec ’24
17:00 uur
 • za 28 dec ’24
  Deuren open
  16:00 uur
  Start
  17:00 uur
  M by Muziekgebouw Eindhoven

Rhythm & Blues, Funk, Jazz, Pop en Ska; niks is te gek voor The Tibbs! Het octet brengt een speciale mix van garagesoul die doet denken aan de muziek uit Detroit en Philadelphia in de jaren '60 en '70. Een retrostijl doordrenkt met een kenmerkend Tibbs-geluid. Met een bezetting van drums, basgitaar, gitaar en Hammond, een driekoppige blazerssectie en het krachtige stemgeluid van frontvrouw Roxanne, staat de band als een huis. 26 januari jl. brachten ze hun gloednieuwe album 'Keep It To Yourself' uit, welke de onvervalste Tibbs-sound ademen. Voor het album werd de band geïnspireerd door de klassieke soullabels als Stax en Motown en de New Orleans soul van Irma Thomas en Betty Harris.

De bandleden van The Tibbs begonnen in 2012 met zangeres Elsa Bekman met het afstoffen van obscure Northern Soul- en Memphis Soul-nummers en instrumentals. Als snel ontstond de behoefte ook eigen werk te ontwikkelen. Het eerste volledige studioalbum 'Takin' Over' kreeg lovende kritieken in zowel binnen- als buitenland en airplay op radiostations door heel Europa en zelfs Noord-Amerika. Maar dat was nog niet alles! De release van 'Takin’ Over' resulteerde in uitverkochte zalen van Milaan tot Frankfurt, festivalsoptredens in Hongarije en Duitsland en twee uitverkochte tours naar Spanje. Eind 2018 besloot Elsa haar hart te volgen en te kiezen voor een solocarrière. The Tibbs gingen onvervaard op zoek naar een vervanger, en vonden die in de geweldige Roxanne Hartog.


Beperkt aantal zitplaatsen

Bij dit concert zijn slechts enkele zitplaatsen beschikbaar. Het grootste deel van de plaatsen zijn staanplaatsen.


Concert verplaatst

In verband met privéomstandigheden is dit concert, dat gepland stond op 25 mei 2024, helaas verplaatst. De nieuwe datum voor dit concert is zaterdag 28 december 2024. Tickethouders zijn via e-mail geïnformeerd over deze wijziging.

Blue Note ClubSessions

Om de zaterdag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij Blue Note ClubSessions. In M gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top livemuziek.


Blue Note ClubCard

Krijg je geen genoeg van Blue Note ClubSessions? Dan is de Blue Note ClubCard een uitkomst! Je bestelt hiermee 10 tickets voor €75. Dat is €50 korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Blue Note ClubCard zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De ClubCard zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Blue Note ClubCard is geldig voor alle Blue Note ClubSessions en één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte.

Haal je de Blue Note ClubCard op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de ClubCard liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. 

Bestel de Blue Note ClubCard


Tijdschema

De deuren van M openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en duurt tot 18:15 uur. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.