Lunchpauzeconcert

Storiono's New Generation
Storioni Festival
do 23 mei ’24 12:30 uur


Salomé Bonnema, viool
Inga Våga Gaustad, viool
Tim Brackman, viool
Elisa Karen Tavenier, altviool
Pieter de Koe, cello

Programma: 
Grieg - Strijkkwartet opus 27 in g
Paganini - Capricen opus 1

 

do 23 mei ’24
12:30 uur

Dit bijzondere lunchpauzeconcert, gehuld in de warme sfeer van het Storioni Festival, biedt een onvergetelijke muzikale ervaring vol klassieke pracht in Muziekgebouw Eindhoven. Laat je meevoeren door de talentvolle Salomé Bonnema, een jonge Nederlandse violiste, die het publiek betovert met virtuoze uitvoeringen van Paganini’s Capricen. Haar spel belooft een ware traktatie te zijn, een eerbetoon aan de tijdloze schoonheid van de viool. Het Animato Kwartet voegt een extra laag toe met het tweede kwartet van de Noorse componist Edvard Grieg.

Ontmoet Salomé Bonnema, een getalenteerde violiste die op vijfjarige leeftijd haar passie ontdekte. Ze werd op haar negende toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze momenteel haar bacheloropleiding volgt onder begeleiding van Vera Beths. Salomé heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Oskar Back Prijs 2024, en treedt op als solist en kamermusicus. Als primarius van het Viride Kwartet treedt ze op in vooraanstaande concertzalen en is ze betrokken bij verschillende residency-programma's.

Het Animato Kwartet, opgericht in 2013, heeft snel de reputatie verworven als het meest veelbelovende jonge strijkkwartet in Nederland. De vier musici onderscheiden zich door hun intense en krachtige spel, gecombineerd met een indrukwekkende podiumuitstraling. Het repertoire van het kwartet omvat zowel klassieke strijkkwartetwerken als hedendaagse composities, soms speciaal voor hen geschreven. De veelzijdigheid van het Animato Kwartet weerspiegelt zich niet alleen in de variëteit van locaties waar ze optreden, maar ook in hun bereidheid om zowel de klassieke als moderne facetten van het strijkkwartetrepertoire te verkennen.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!