Lunchpauzeconcert

FAA Compositieklas
do 2 mei ’24 12:30 uur


Jonatan Repokari: Kultaiset linnut (Gouden vogels)
Katarina Viktoria Braathén - sopraan
Angeliki Kokkinou - piano
 
Lo: (Re)Surface
Tomasz Podolak - gitaar
 
Kiete van der Laan: A Story I Wish I Was Told
Ilse Schuit - sopraan
Suzanne Charité - alt/mezzosopraan
Toon Biermans - piano
Raya Mathiak - choreograaf

do 2 mei ’24
12:30 uur

Het is lente, en niet alleen de vogels zingen een nieuw lied. Ook Jonatan Repokari en Kiete van der Laan, compositiestudenten aan Fontys Academy of the Arts in Tilburg, maakten beiden een serie liederen die als dag en nacht van elkaar verschillen, maar allebei over de liefde gaan. 'Kultaiset linnut' (Gouden vogels) van Repokari gaat over een vrouw die haar verloren of onbereikbare liefde beweent. In zijn kenmerkende lyrische muzikale taal vangt Repokari de gemoedstoestanden van de hoofdpersoon, op en neer geslingerd tussen hoop en verdriet.

Kiete van der Laan verklankt in 'A Story I Wish I Was Told' hun zoektocht en worsteling als queer. Twee zangeressen vertolken Van der Laans innerlijke strijd, in haar eigen woorden. 'A Story I Wish I Was Told' is een ontroerende en intense reis vanaf het eerste moment dat ze hun gevoelens voor vrouwen ontdekten, aanvankelijik ontkendenen haar worsteling met gender. '(Re)Surface' van Lo is een instrumentaal werk voor gitaar en loopstation tussen deze emotionele liedcycli. De gitarist speelt een enkele lijn op een enkele snaar en neemt zichzelf ondertussen op. Vervolgens speelt hij weer een melodielijn op een volgende snaar, terwijl de opgenomen partij meeklinkt. Gaandeweg zwelt '(Re)Surface' aan tot een jubelend meerstemmig snarenkoor.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!