M•Fonds

 

Als een van de meeste relevante muziek instellingen van Nederland heeft Muziekgebouw Eindhoven een missie en een verantwoordelijkheid: het creëren van artistieke en sociale maatschappelijke waarden door verantwoord cultureel ondernemen. Private financiering is van groot belang voor het realiseren van onze missie. Daarom zoeken we verbinding met particulieren die cultuur, en in het bijzonder muziek, een warm hart toedragen.
 
Dankzij giften van particuliere begunstigers kan Muziekgebouw Eindhoven bijvoorbeeld jong talent ondersteunen in het opbouwen van een professionele muziekcarrière, worden er educatieve programma’s ontwikkeld voor jong en oud en organiseren we allerlei activiteiten om nieuw publiek te bereiken en ontvangen. Dat is hard nodig om het muzikale en culturele klimaat in Eindhoven en daarbuiten te laten bloeien. 
 
Daarnaast zoekt Muziekgebouw Eindhoven verbinding met een breder publiek in de Brainport Regio Eindhoven en ligt de focus óók op sociaal maatschappelijke impact: zo heeft Muziekgebouw Eindhoven in het afgelopen jaar maar liefst 22.321 nieuwe mensen bereikt met het nieuwe programma “Diversiteit & Inclusie”.

 

Geef om muziek

Alle giften zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Verbindt u zich voor meerdere jaren aan het Mfonds, dan treedt u toe tot een van onze Geefkringen, een gewaardeerd gezelschap van weldoeners. Wilt u graag een kleinere bijdrage doneren? Bekijk dan de mogelijkheden hieronder:


Word begunstiger van het Mfonds

Dat kan al vanaf een donatie van minimaal € 7.500,- per jaar.


ANBI-status

Het Mfonds is door de belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en wordt gerekend tot de culturele goede doelen. Dat betekent dat u uw gift kunt aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. U hoeft hierbij geen rekening te houden met de waarde van de privileges die u ontvangt. Lees onderaan deze pagina meer over deze voordelen of bereken hier direct wat uw steun aan Muziekgebouw Eindhoven netto kost.


We zijn u dankbaar

Onze dank is groot en bedanken je graag door middel van:
- Een Kerstdiner en Kerstconcert met de begunstigers van het Mfonds (samen met gasten van MConnect).
- Tweemaal per jaar een begunstigersontvangst met aansluitend een concertbezoek.
- Muziekpas: Met deze pas ontvangt u 10 concerttickets, in te zetten bij een 40-tal geselecteerde concerten per jaar.
- Vermelding van uw naam in de begunstigersboom.
- Vermleding op de website en in aan het Mfonds gerelateerde publicaties.


Het programma van 2023/2024 lichten we hieronder toe:

 

Begunstigersavonden

Antwerp Symphony Orchestra met Jaap van Zweden
Geen enkel werk van Mahler is zo rechtstreeks uit zijn hart gekomen als dit: ‘wij vergoten tranen, zo diep ervoeren wij deze muziek.’ Een hartstochtelijk stuk. Maar ook een zeer hecht geconstrueerd stuk. Bij al zijn emotionele extremen is dit een van Mahlers evenwichtigste symfonieën. ‘Tragisch’ luidt de bijnaam. Maar of er ook iemand in ten onder gaat? Twee zeer luide houten hamerslagen klinken er op zeker moment. De Held die door het Noodlot wordt geveld? Mahler wist het zelf eigenlijk niet. Wel dat er elders als tegenwicht koebellen moesten klinken, als reminiscenties van een vredige alpenwei. Tragisch of niet, Mahler schreef één van de grootste orkestbezettingen ooit voor: acht hoorns, zes trompetten en een enorme hoeveelheid slagwerk! Het Antwerp Symphony Orchestra zet zich er met graagte aan. Klinkt hun naam je misschien nog niet zo vertrouwd in de oren, eerder noemde het zich Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en vervolgens kortweg deFilharmonie. De naam veranderde, de kwaliteit bleef dezelfde.
Kerstdiner en Kerstconcert - Candlelight Concerts
Een multi-zintuigelijke muziekbeleving bij kaarslicht in de bijzondere ambiance van de Eindhovense Paterskerk. Dit Candlelight Concert is bij uitstek geschikt om samen met uw gasten in de kerststemming te komen. De serie Candlelight Concerts begon ooit met alleen klassieke muziek; het enorme succes heeft echter voor een verbreding van genres gezorgd. Tijdens dit exclusieve concert hoort u een mix van pop en klassiek met vanzelfsprekend een knipoog naar de decembermaand. Tijdens dit avondvullende programma verzorgen wij voor u en uw gasten een diner voorafgaand aan het concert. Na afloop zijn u en uw gasten van harte welkom tijdens de nazit in de sfeervolle Paterskerk.
Maria João Pires
We horen haar tegenwoordig niet zo vaak meer, haar optredens zijn zeldzaam geworden. Dus áls ze optreedt, Maria João Pires, de kleine tengere Portugese met de elegante klank... Of zoals de Penguin Guide over haar Mozarts pianosonates schreef : ‘Maria Joao Pires is een stiliste en een voortreffelijk Mozartiaan. Ze is altijd verfijnd maar het ontbreekt haar nooit aan klassiek gevoel en ze beschikt over een vitale verbeelding. Ze treft een ideale balans tussen evenwichtigheid en expressieve gevoeligheid, een gevoel van spontaniteit mededelend in alles wat ze doet.’ Soms komt de geschiedenis dichtbij. Zo kunnen we in het Musée de l’Orangerie met eigen ogen op een schilderij van Renoir de jonge vrouw Yvonne Lerolle zien voor wie Debussy de Sarabande en de Toccata uit zijn Pour le piano componeerde. Met de Sonate in Bes sloot Schubert zijn oeuvre voor piano af. Zeven weken had hij nog te leven toen hij deze sonate schreef. Het is een rijp, rijk, voldragen werk; zoals Schubert de piano kon laten zingen, zo kon vrijwel niemand anders dat. Maria João Pires neemt een duo-partner mee voor een programma met solowerken en quatre mains.
Het Podiumdiner
Een unieke avond, speciaal voor de begunstigers van het M•Fonds. Samen genieten van muziek en diner in de ambiance van de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven.
Tuinconcert
Het M•Fonds seizoen wordt feestelijk afgesloten met een besloten concert van een jonge musicus in de tuin van één van de begunstigers. Een sfeervolle, gezellige avond in intieme setting.

 

Uw bijdrage aan bredere sociale cohesie  

Muziek verbindt! Als begunstiger van het M•Fonds steunt u verschillende projecten gericht op sociale cohesie. Via de link hieronder vindt u een overzicht van de projecten die u steunt als begunstiger van Muziekgebouw Eindhoven. 

Bekijk de projecten die u steunt 


Uw gift en de fiscus 

M•Friends is onderdeel van het M•Fonds. Het M•Fonds is door de belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en wordt gerekend tot de culturele goede doelen. Dat betekent dat u uw gift kunt aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. U hoeft hierbij geen rekening te houden met de waarde van de privileges die u ontvangt. 
 
Dankzij de Geeftwet geniet u van extra voordeel; u kunt bij uw aangifte tijdelijk de eerste € 5.000 van uw gift verhogen met 25%. De belastingdienst accepteert dat u een kwart meer aftrekt dan u heeft geschonken. Daarbij geldt overigens wel een plafond van €1.250. Het bedrag dat u aan het Mfonds schenkt boven de eerste €5.000 is vanzelfsprekend ook aftrekbaar. 
 
U maakt optimaal gebruik van deze voordelen als u een schenking doet over een periode van vijf jaar, in gelijke delen. Voor periodieke schenkingen kunt u een onderhandse overeenkomst afsluiten met het Mfonds. 
 
De multiplier van 125% is uitsluitend van toepassing op giften aan culturele ANBI’s. De daadwerkelijke omvang van uw giftenaftrek alsmede de hoogte van uw voordeel is afhankelijk van uw specifieke situatie. 

Enthousiast?

Neem dan contact op met Mici om u aan te melden of meer informatie op te vragen.

Mici Fiedeldij-Wittenberg
mici@mgehv.nl
040-2655659
Postbus 930 | 5600 AX Eindhoven