100% Cottone

Improvisatie met electronics en indie-alternatieve pop
Blue Note ClubSessions
za 14 dec ’24 17:00 uur


Teis Semey - gitaar
Xavi Torres - piano en synthesizers
Jamie Peet - drums
Mauro Cottone - contrabas

za 14 dec ’24
17:00 uur
 • za 14 dec ’24
  Deuren open
  16:00 uur
  Start
  17:00 uur
  M by Muziekgebouw Eindhoven

Ervaar met 100% Cottone een crossover-instrumentaal optreden waar jazzimprovisatie samensmelt met elektronische muziek, indie rock en hiphopgrooves. 100% Cottone is het nieuwe project van contrabassist en componist Mauro Cottone. Vanavond treedt hij op met pianist Xavi Torres, een bekend gezicht in de Nederlandse jazzscene. Hij won met zijn XAVI TORRES TRIO de Dutch Jazz Competition en meerdere Keep An Eye Awards. Gitarist Teis Semey, een gevestigde naam in de avant-gardescene, staat ook op het podium. Hij slaat met zijn rauwe muzikale benadering een brug tussen klassiek en punk. Achter de drums zit Jamie Peet, een jonge en strak spelende drummer die zijn hand niet omdraait voor moderne (broken) beats.

Na jarenlang als sideman te hebben bijgedragen, heeft Mauro Cottone in november 2023 het album '100% Cottone' uitgebracht met zeven eigen originele composities. Op het album hoor je verschillende bekende namen uit de hedendaagse jazzscene, zoals Teis Semey, Youngwoo Lee, Emanuele Pellegrini en Jamie Peet. Het album is geïnspireerd op de grensverleggende aanpak van de Bad Plus en de producties van bassist Petter Eldh. Tijdens dit concert hoor je o.a. de nummers van dit album!

Blue Note ClubSessions

Om de zaterdag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij Blue Note ClubSessions. In M gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top livemuziek.


Blue Note ClubCard

Krijg je geen genoeg van Blue Note ClubSessions? Dan is de Blue Note ClubCard een uitkomst! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 75 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Blue Note ClubCard zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De ClubCard zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Blue Note ClubCard is geldig voor alle Blue Note ClubSessions tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Blue Note ClubCard op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de ClubCard liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. 

Bestel de Blue Note ClubCard


Tijdschema

De deuren van M openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.